129. Nära naturen 3. Ekobyar

24.04.2023

             Längtan till naturen


Jag möter fler och fler människor i Sverige som flyr storstaden och vill bo lantligt och kunna odla sin föda själva - kanske ha en flock höns också. Många går samman och köper mark eller gårdar för att bilda en "by-gemenskap"/Ekoby. En del kanske kan arbeta hemifrån, andra samåka till sina jobb och man även kan använda bilar och cyklar gemensamt. Alla behöver därmed inte äga en bil.

Snälla Regeringen - gör som Putin (se blogginlägg n:r 127) - ge folket mark så de kan bli självförsörjande vad gäller t.ex. frukt, grönsaker och ägg. Barnen får en naturlig ingång till naturen och lär sig vara rädd om den och om djuren.

Tills detta (med egen mark) är genomfört har jag här ett tips. Gösta Sundberg heter en arkitekt och byggherre som i samarbete med bl.a. Gert Wingårdh har tagit fram ett kollektivhus med inspiration från världsarvsgårdar. Huset liknar en Hälsingegård, med en välkomnande innergård. Här bor familjer, singlar, par, pensionärer och husdjur i sina egna hyreslägenheter, men ändå i en gemenskap och med möjlighet att odla. I Gnosjö, Mörbylånga och Södertälje kommun finns sådana hus (2022).

Mer info finns att läsa på ljusbo.me. Klicka Ljusbo kollektivhus i listen till höger så kommer du rätt. Citat från sidan: "Ljusbo kollektivhus är ett unikt bostadskoncept för alla som står för upplevelse, hälsa och social gemenskap."

Faktum är att det finns gott om plats för oss alla på jorden yta. Fattigdom är endast ett mänskligt påhitt (liksom pengar) OCH har såklart förvärrats av många olika krig...

Om vi snarast sluter FRED, går samman flera länder och genomför ett fungerande hjälparbete i fattiga länder med "hjälp till självhjälp", liknande det som SAK (Svenska Afghanistankommittén) försöker genomföra i Afghanistan, så tror jag att mycket positivt kommer att hända.

Jag visualiserar att vi i framtiden ser att varje folkslag ska ha rätt att stanna i sitt land och även kunna försörja sig där och därmed kunna behålla sina egna traditioner och sina "rötter".


Tillsammans kan vi förändra välden, det är jag övertygad om. Speciellt om vi slutar se till det yttre hos andra och oss själva (utseende, handikapp, ålder, kön, social status o.s.v) och tränar oss att se det som finns inuti.

Inuti oss själva kan vi finna friden och sanningen - när vi vågar lämna "surret runt omkring oss" och gå inom oss och meditera. Då talar både djuren, naturen och den osynliga/andliga världen till oss.


BUDKSKAP OM NATUR OCH FRED: 

90. Världsfreden börjar inom oss

41. Se framför er fred, frihet och rättvisa; Quan Yin presenterar sig

40. The Sleeping Lady/Gudinnan Gaia i templet Hypogeum

13. Delfinen Penelope och Sanat Kumara

Inuti oss själva har vi sanningen, vår egen individuella sanning, som många hjälpare i den andliga världen säger, t.ex. Thoth från Egypten.

BUDSKAP FRÅN THOTH 

21. Thoth om mänsklighetens lärdomsresa

78. Thoth om sanningen

106. Thoth om helheten

FÖR FRED, FRIHET OCH RÄTTVISA!