5. Om synkroniserade händelser 

31.08.2021

Jag önskade mig saft en varm dag och fick det. Hur gick det till? 

Egna upplevelser och Sanat Kumaras ordSynkronisering

Nedan följer ett långt utdrag ur min bok Uppdrag Jorden s. 28-31


Eftersom både min man och jag är uppvuxna i Stockholm tillbringade vi en helg där. Vi besökte olika platser där vi brukade vara som barn.

Mammas bror och hans fru bodde i Hässelby Villastad väster om centrum när jag var liten. Min syster och jag tillbringade några helger och lovdagar där när vi var halvstora barn. Vi brukade ta med fika och göra trevliga utflykter tillsammans. Det förekom inte i min familj. Senast hade jag varit där på släktmiddag som tonåring. Mina släktingar hade flyttat norrut när morbror gick i pension.

När min man och jag hade stigit av den varma bussen i Hässelby blev det svårt att hitta den rätta vägen. Under de 40 år som gått hade villasamhället förändrats och nya högre hus hade byggts framför villorna. Vi rundade de nya husen och hamnade på en villagata som jag inte kände igen. Det var den första riktigt varma dagen i maj. Vattenflaskor hade vi glömt att ta med.

"Varför kan inte någon bjuda oss på ett glas saft i sin trädgård?" frågade jag och tittade längtansfullt in i de skuggiga trädgårdarna medan vi gick vidare.

"De kunde väl åtminstone sälja saft ute på gatan?" skojade jag.

Så tog villagatan slut och tvärgatan framför oss kände jag igen. När jag kom fram till korsningen såg jag både backen vi hade åkt pulka i och huset som morbror själv hade ritat. Där morbrors tomt tog slut stod två flickor bakom ett bord på gatan. Flickorna sålde - kall saft förstås! Och kaffe och hembakt bröd.

Hur ofta står det barn och säljer saft i ett lugnt och stilla villakvarter? Tänk att de stod precis intill morbrors hus. Och att jag önskade mig saft den här dagen. Normalt dricker jag hellre vatten än saft.

Den här händelsen gjorde att jag fick upp ögonen för fenomenet synkronisering och läste några böcker i ämnet. I en uppslagsbok läste jag att synkron betyder samtidig. Synkronisera = åstadkomma samtidighet eller samverkan.

Insikt:

Nu 2018 ser jag tillbaks på de många gånger som jag har fått tips på böcker, resor och kurser som ibland har förändrat mitt liv radikalt. Eller när jag på märkliga vägar har mött människor som har gett mig ny inspiration och hjälpt mig vidare på vägen.

Jag glömmer aldrig den gången när jag vaknade med namnet Anastasia i huvudet. Det var ett namn som inte sade mig någonting. Jag grubblade förgäves på vad namnet ville mig. Ett par veckor senare kom en granne med en bok som hade den titeln.

"Det kändes som om du ville läsa den här boken", sade hon glatt. Jag gapade antagligen av förvåning. Boken jag fick låna var Anastasia av Vladimir Megré. Jag upplevde den som spännande, stark och med en mycket nära koppling till naturen.

Jag minns också väninnan som skulle följa med mig hem. Jag satt i det långa pendeltåget på väg från Stockholm. Vi hade bestämt att vi skulle mötas på tåget. Till saken hör att väninnan inte har någon mobiltelefon så vi kunde inte kommunicera. När tågdörrarna öppnades på väninnans station så stod hon precis utanför vagnen som jag satt i.

Jag tycker att synkroniserade händelser oftast uppträder när jag är i nuet, i ett positivt flöde. Det verkar som om vi i flödet kan få hjälp från den andliga världen med att tillgodose våra önskningar eller behov.

Övning

Kanske har du upplevt liknande händelser som har hjälpt dig vidare när du har varit tveksam, eller som har gett dig ny inspiration.

Skriv ner händelser som du uppfattar som synkroniserade. Var extra uppmärksam i vardagen en tid. Gläd dig över och skriv ner de spännande händelser du möter. Det är oerhört inspirerande att kunna gå tillbaks och läsa senare, tycker jag. Jag har känt mig så tacksam över hjälpen som jag då kunnat se att jag har fått.


Sanat Kumara om synkronisering, via Kjerstin Sisilla 

Synkronisering uppstår när du vill något som passar in i planen; Guds plan och din plan.

Synkronisering fungerar inte för mörka energier eller händelser, enbart för positiva som leder dig närmare Guds ljus.

Eftersom tiden inte finns utan är ett jordiskt påfund, övervinner en synkroniserad händelse lätt tidsaspekten. Du kan hinna med en buss som du enligt ert sätt att se borde missa. Du kan hitta en nål i en höstack om det på något sätt skulle främja universums eller din utveckling.

Synkronisering sker endast i nuet, det är en riktig iakttagelse. Inte minst för att inget annat existerar. Begrepp som då, förut och sedan finns inte eftersom allt sker samtidigt, i nuet.

I varje ögonblick skapas ett nytt nu. På så sätt är vi alla eviga skapare. Ni på jorden, kommer att märka att era upplevelser av synkroniserade händelser snabbt kommer att öka.