12. Djurens budskap och naturens läkande krafter. KaRa 

04.09.2021

1) Djuren söker kontakt 

2) Budskap från KaRa från Plajaderna

3) Naturligt läkande


Ur min bok Uppdrag Jorden, s.58:

Snokar i varierande storlekar kom ringlande framför mina fötter flera gånger. 

Aldrig tidigare hade jag sett en snok på nära håll, bara huggormar.

En gång hittade jag vad jag trodde var ett cykeldäck i en glänta långt inne i skogen. När jag böjde mig ner för att ta upp föremålet, slingrade en jättelång snok iväg och försvann bland blåbärsriset.

En annan dag gick jag in efter att ha jobbat i trädgården. Då upptäckte jag att förrådsnyckeln var borta. Jag gick ut igen för att leta. När jag hade gått några meter såg jag en stor cirkel på marken framför mig. En snok förstås. Jag stod still en stund och såg på de vackert gula fläckarna i nacken. Så smög jag försiktigt förbi och gick ett varv runt förrådet, men hittade ingen nyckel. Nu var snoken spårlöst försvunnen, men precis där ormen hade legat fann jag nyckeln.

Under healingkursen kom jag i kontakt med boken Djurens språk av Carina Solöga Högman. Jag köpte den och läste snokens budskap:

"Acceptera din egen sanning. Min gåva till dig är att du bär sanningen själv. Acceptera dig själv så som du är. Med andra ord - sluta upp med att ifrågasätta dig själv och det du redan vet".

Som för att bekräfta budskapet fortsatte snokarna att visa sig. Tack vara snokarnas envishet tog jag ett steg ännu närmare naturen. Jag blev mer uppmärksam på djur och växter på mina numera dagliga promenader. Det var fantastiskt så väl budskapen stämde in med den situation som jag var i vid det aktuella mötet.

En höstdag skulle jag ta tåget till Stockholm för att träffa en före detta klasskamrat som jag inte hade sett på 40 år. Jag stod i en väntkur och väntade på pendeltåget. Det blåste rejält och plötsligt kom en liten fågel flygande, eller blåsande, rakt in i glasväggen bredvid mig. Jag hjälpte den ut i det fria och såg då att det var en gärdsmyg. Det är en liten fågel som liknar rödhaken, vilken är en av mina favoriter bland småfåglar. Däremot hade jag aldrig mött en gärdsmyg i verkligheten. Dessutom borde den ha flyttat till sydligare länder den 19 november. Budskapet från gärdsmygen är, enligt Solögas bok:

"En okänd väg kan vara lika vacker som en känd väg. Min gåva till dig är att bejaka nya tankegångar".

Sannerligen var det många nya tankegångar, spontana infall och idéer som dök upp den hösten. Hela min syn på livet förändrades i grunden. Livet blev en spännande resa och inte som tidigare, mest en kamp. Det okända var inte så farligt som det kunde verka vid första anblicken.

I vår närmaste skog finns det en annorlunda gran som jag ofta besöker. Den har en tjock rund utväxt nertill på stammen. Utväxten liknar en kurvig kropp med lår, rumpa och midja. En dag såg jag ett ljust kraftfält, som en aura, runt granen. Jag stannande en bit ifrån och kände in trädets energier. Det tryckte i pannan och kändes som om jag hade en snurrande spiral där som gick inåt, in i pannan.

En korp landade i en talltopp strax bakom mig. Jag var fortfarande rädd för stora flygande fåglar då, så jag hoppades att korpen skulle stanna där den var. Korpen pratade med mig genom att ge ifrån sig ett ljud och sedan vara tyst en stund, som om den väntade på svar. Jag svarade:

"Hej på dig" och vi kommunicerade på så sätt en stund innan den flög sin väg.

Sedan dess är granen mitt kraftträd. Även vänner har känt av dess positiva energier. Trädet har starka balanserande krafter och ger mig en djupare kontakt med naturens energier, Moder Jord eller vad man vill kalla vår planet.


Övning

Krama ett träd. Känn in trädets energier och försök att känna dess puls. Jämför med en annan sorts träd och känn efter om de känns olika.

Kanske hittar du ett speciellt träd eller en speciell plats som du dras till. Återvänd i så fall till det trädet eller platsen flera gånger. Kanske finns det ett budskap att hämta där, just till dig?


KaRa från Plejaderna om naturen via Kjerstin Sisilla

KaRa 5 mars 2019: 

Jag är KaRa. Det är underbart att vara här med er igen. Ni är storslagna och modiga själar som gör ett stort och viktigt arbete. Ni börjar finna varandra nu, över hela jorden. Kärleken mellan er gör att energierna ökar i styrka. De höjs rejält och sprider sig jorden runt. Ni ska veta att ni är utspridda över hela jordens yta och på håll lyser energierna upp Gaia så hon liknar en lysande stjärna.

Ju mer energier ni kan ta in och omvandla i era kroppar, ju mer sänds till er. Detsamma gäller djuren. Har ni märkt att era husdjur är lugnare och mer tillfreds? Alla jordens djur har väntat länge på denna energihöjning, som nu gör att också de återvänder till ett liv i fred, lugn och kärlek.

Om ni tar er tiden att krama ett träd så känner ni dess energipuls i er kropp eller i era händer. Återvänder ni till trädet bara en dag senare kan ni känna skillnad om ni är uppmärksamma. Kanske ni då inte vet om det är era eller trädets energier som har förändrats/ökat. Tänk då inte, fundera inte med hjärnan på vad som händer, utan förstå endast I DITT HJÄRTA att träden/naturen och ni människor har en kommunikation er emellan, ett ömsesidigt energiutbyte. Detta energiutbyte är mycket viktigt för båda parter. Genom trädet får ni direkt kontakt med Moder Jord och hennes energier, likaså hjälper ni henne att få kärlek och healing genom er kontakt nedåt, genom trädets rötter som i sin tur är kopplade till alla övriga jordens träd och övriga växter.

Minns den tiden då ni levde i symbios med naturen och djuren på Gaia. Ni såg älvorna. alverna, småfolket, undinerna, eldsalamandrarna och alla de väsen som en tid varit bortglömda. Ta er tiden kära Vänner och känn in naturens energier dagligen så ser du snart de bortglömda igen. Om du bor i en storstad, gå till en park eller grönområde och bara var där en stund varje dag. Kanske du passerar ett träd på vägen till ditt arbete. I så fall - känn på det.

Snälla du människa ta dig den lilla tiden för den gör skillnad, både för dig själv och Moder Jord.

Tack älskade ni för att ni lyssnade på mig, KaRa.


Vad jag beskriver här nedanför är mina egna upplevelser och min uppfattning om naturens förmåga att läka våra kroppar. Du är naturligtvis, precis som vi alla är i ett demokratiskt land, fri att ha din alldeles gena uppfattning.

Naturligt läkande

(Uppdrag Jorden s. 173, något förkortad o förändrad variant)

Några månader efter ormbettet (huggormsbettt 2018) hade jag fortfarande något förhöjt blodtryck. Jag såg mig om efter en alternativ behandlingsmetod och började äta naturläkemedel. Jag fick även göra 24-timmars blodtryckstest för att vara säker på att jag utan risk kunde avstå traditionell medicin.

I slutet av 1970-talet fick jag god hjälp av alternativ medicin när upprepade antibiotikakurer inte hjälpte. Hela mitt liv hade jag haft eksem på olika ställen. Efter en kurs i att spela lyra blossade utslag upp på armarna. Klådan var outhärdlig varför jag besökte en läkare och fick klådstillande medicin i form av små knallrosa piller. Jag fick en allergisk reaktion av färgämnet i pillren; kliande utslag på precis hela kroppen. Hos specialist på sjukhus togs det hudprover. Samtidigt  överfördes en infektion med stafylokocker till blodet (s.k. sjukhussjukan). Varbölder dök sedan upp på olika ställen på kroppen; i ansikte, ljumskar, på smalben och fingrar. Flera gånger fick jag åka till akuten för att få bölderna på smalbenen uppskurna eftersom jag fick hög feber. Jag åt upprepade antibiotikakurer som inte hjälpte. Senare prövade jag ett alternativt antroposofiskt preparat under några månader. Ett år efter insjuknandet var jag hög-gravid och rädd att föra över infektionen till barnet. Jag var euforisk av lättnad när jag blev frisk precis i tid till förlossningen.

Sedan dess har jag förtroende för naturliga läkemedel utskrivna av kunniga läkare. Jag är glad över att slippa använda traditionell medicin som jag anser att ofta ger biverkningar. Även healingen har naturligtvis hjälpt mig en god bit på väg, eftersom kroppen numera läker sig själv. I dag använder jag varken astmamedicin, medicin mot migrän eller traditionell blodtrycksmedicin.

Åter till mitt förhöjda blodtryck efter ormbettet. Jag blev förutom naturliga antroposofiska preparat rekommenderad att pröva läkeeurytmi som är en individuell rörelseterapi. Genom terapin främjar man de självläkande krafterna i stället för att bekämpa symtomen. För närmare 100 år sedan introducerade och utvecklade Rudolf Steiner läkeeurytmin. Han menade att varje ljud i alfabetet har sin egen rörelseform och ett förhållande till inre själsliga funktioner. Genom att öva dessa rörelser kan man åstadkomma en läkande inverkan på organismen, enligt Steiner.

En gång i veckan under sju veckor besökte jag en utbildad läkeeurytmist. Jag fick lära mig enkla rörelser som skulle hjälpa till att växla uppmärksamheten mellan det yttre och det inre.

Enligt Steiner (och även Jung) stockar sig den inåtriktade rörelsen lätt i en depression. Om däremot strömmen utåt mot omvärlden inte kan vändas inåt igen hamnar man lätt i utmattning. Jag funderar på de många som är sjukskrivna på grund av depression och utmattning i dag. Kanske det helt enkelt handlar om själslig obalans?

Så länge jag kan minnas har min andning känts spänd och ansträngd, kanske på grund av rädslan som jag bar på. Även som barn hade jag astma och minns hur svårt det var att andas ut i motvind.

Jag gjorde mina personliga eurytmiövningar varje vardag under tre månaders tid. Rörelserna krävde koncentration och att jag höll fokus på vad jag gjorde. Efteråt vilade jag en stund och kände rörelserna arbeta vidare i kroppen. Ofta fick jag healing i hjärtat och i fotsulorna under vilan. Jag blev lugnare, gladare och kände mig mer avslappnad och framförallt i bättre balans. Kontakten med både den andliga världen och naturen blev än intensivare. Jag fick dessa budskap från den andliga världen:

"Våga säga JA till glädjen och lyckan."

"Säg JA till livet, till friheten. Lev ditt liv till fullo."

Jag är oerhört tacksam för att jag satsade tid och pengar på läkeeurytmin som hjälpte mig att hitta balansen mellan mitt inre och yttre.

I Tyskland har man en mångårig tradition med kunniga läkare som skriver ut naturliga läkemedel. Man använder ofta alternativa behandlingsmetoder som komplement till traditionella.

I Sverige har en annan väg valts som förhindrar människors valmöjligheter. Många alternativa behandlingsmetoder nedvärderas och får inte ingå i högkostnadsskyddet eftersom de inte anses ha bevisad effekt. I september 2019 förbjöds tillverkning, förskrivning och försäljning av antroposofiska läkemedel i Sverige. Förutom detta har forskning inom alternativ medicin tystats ner trots att det finns studier som visar positiva resultat.

Jag tycker att politikerna borde ta tillvara folkets röst och inte stå på de stora läkemedelsbolagens sida. Medborgarna i samhället borde självklart få bestämma själva vilken vård, medicin och behandling de vill använda sig av. Maktelitens vinstintressen får inte längre äventyra vår hälsa. All korruption behöver komma upp till ytan, vilket redan börjar ske. Självklart borde även all forskning vara obunden och opartisk.

Även läkarna får extra betalt från dessa stora bolag för att genomföra studier med patienter. Jag deltog i en studie med ett nytt kombinationspreparat mot astma för c:a 14 år sedan. Det verkade praktiskt att kunna inhalera en medicin istället för två olika. För besväret fick jag 500 kronor och en praktisk ryggsäck, med företagets logga på förstås. Jag förband mig också att ställa upp för ett reportage i en medicinsk tidning. Jag undrar hur hög ersättning läkare som utför olika studier och även förskriver dessa preparat till patienter får? Några år senare började jag bearbeta min barndom och kunde genast minska medicineringen för att senare avsluta den helt.

Visst är bland annat penicillin en fantastisk upptäckt som kan vara nödvändig att ta till ibland och som säkert har räddat livet på många människor. Traditionell medicin överlag dämpar en sjukdoms symtom, men behandlar den inte på djupet. Den alternativa medicinen som verkar på djupet och hjälper människans eget immunförsvar att arbeta, hotar de stora läkemedelsbolagen som tjänar oerhört mycket pengar på medicin som ofta ger biverkningar.

Jag tror att mänskligheten skulle bli betydligt friskare snabbt genom att äta ekologisk frukt, grönsaker och spannmål, undvika kemikalier och vitt socker och äta kött, fisk och ägg från djur som fötts upp med kärlek och respekt. Själv har jag valt att bli ovo-vegetarian, men tycker inte att jag har rätten att döma andra som inte har gjort det valet. Enligt mig går "militanta veganer" som släpper djur fria en väg som i stället ökar motsättningarna mellan människor. Alla förändringar sker inifrån och jag tror att stora positiva förändringar på jorden snart kommer att ske i snabb takt.