2. Balans - fler symboler från Tim/Timothy

31.08.2021

I blogginlägg nr. 1 berättar jag om hur jag mötte Timothy (Tim). Länk nedan.

1. Möte med en okänd bror 


Balans 

Då och då funderade jag över symbolerna och budskapet om balans som jag fick av "min bror" den där gången på Malta. 

Efter resan såg jag ofta en bild av en spiral när jag blundade. Den ville bli målad. Med hjälp av mina gamla akvarellfärger blev det en spiral som var fylld av regnbågsfärger. 

Senare, när jag gjort den lilla pilen förstod jag att det jag målat var ett liv på jorden. Min tolkning är att vi föds till jorden från den ljusa sfären, lever vårt liv i olika utvecklingsperioder från barndom, tonår, vuxenliv för att sedan när vi dör återvända till ljuset. Du kanske uppfattar bilden annorlunda?

Ett liv på jorden
Ett liv på jorden


2016 fick stark healing i hjärtat på nätterna, samtidigt som jag återupplevde kristallstaden jag såg sjunka i havet när jag var på Malta. Det kändes som om Tim inte var klar med sitt budskap om balans än. En dag när jag låg och vilade under rasten på jobbet fick jag se en tydlig bild av ett grönblått V. Jag tänkte genast på den gamla symbolen för kvinna , som jag hade sett i "Da Vinci koden". Så dök motsvarande manliga symbol upp, alltså ett upp-och nervänt V. Det var orangerött och placerat under den kvinnliga symbolen. På så sätt bildades ett timglas eller två pyramider. Grönblått och orangerött borde vara komplementfärger, tänkte jag. Kvinnliga och manliga krafter kompletterar varandra. 

Jag upptäckte att formerna tillsammans bildade en människa som stod med benen isär och armarna uppsträckta. Jag målade en androgyn människa, stående på jorden med benen isär och armarna sträckta uppåt, mot stjärnorna och planeterna. Den blev stående ofärdig i tre år. Först då blev jag inspirerad att göra "anslutningarna" till himlen och jorden. Jag upplever att de förbindelserna blir allt starkare inom mig för varje dag. Kontakten med den andliga världen uppåt - och kontakten med Moder jords djur och natur nedåt. 

Jag beklagar att bilden är svart/vit i "Uppdrag Jorden". Den skulle varit i färg och var så i provtrycket, men så blev något fel och jag upptäckte det för sent. Målningen är inte speciellt vacker, men det är heller inte syftet, utan den har ett budskap som jag har försökt föra fram :) Bilden föreställer en människa i balans mellan himmel och jord.

I sitt bröst har människan ett guldklot som ger förbindelse till Moder jord/Gaia och en ankh av kristall som förbindelse till Universum. 

Människa i balans mellan himmel och jord
Människa i balans mellan himmel och jord