53. Hilma af Klint

11.12.2021
Altarbild 2. Hilma af Klint
Altarbild 2. Hilma af Klint

Upplevelse av parallella världar?


För några veckor sedan fick jag en plötslig "ingivelse" att söka på nätet på Hilma af Klints namn. Det första förslaget jag då fick upp var info om en bok, nyligen översatt till svenska: "Hilma af Klint. En biografi" av Julia VossJag köpte den genast och har läst lite ur den tjocka och spännande boken varje dag. 

Då och då vid läsningen "hamnade" jag i Stockholm på Hilmas tid, kanske inte så konstigt eftersom jag själv är uppvuxen nära de platser som beskrivs? Men så fick jag till mig delar av meningar då och då, som svaga viskningar i örat. En dag blev jag yr och tvungen att vila. Då fick jag ännu närmare kontakt med Hilma af Klint. Ted Gärdestads låt "Snurra du min värld" har upprepats i huvudet under de senaste veckorna och i dag ser jag att Hilma af Klint också sade: "Allt snurrar så fort nu när himlarna öppnas". 

Jag publicerar inte detta för att det är Hilmas vilja. Att göra det okända känt - att öppna fönster till den andliga världen. Det är också syftet med mina böcker och min Blogg, trots att många tycker att jag är "mer än lovligt konstig"...

Jag står upp för den fria viljan och den mänskliga rättigheten att få tro, tycka och tänka vad man vill, så länge ingen annan blir lidande. Mer om Hilma af Klint och min upplevelse av hennes verk finns att läsa i Blogginlägg 28-34, tema Atlantis (länkar nedan). 


28. Atlantis del 1. Dualiteten

29. Atlantis del 2; Adama 

30. Atlantis del 3, Malta

31. Atlantis del 4. Kärlekens och Glädjens ö

32. Atlantis del 5. Kraft, visdom och kärlek

33. Atlantis del 6. Vägen till Templet 

34. Atlantis del 7. Cirkeln är slutenEtt liv på Jorden. Kjerstin Wegler
Ett liv på Jorden. Kjerstin Wegler