180. Egypten

13.03.2024

Innehåll:

Egna upplevelser om Egypten

Budskap från Thoth

Sanat Kumara/Vivamus om Egypten

Nedanstående är klippt och klistrat från min bok Uppdrag Jorden

En ledig dag rensade jag bland gamla anteckningar. En liten lapp med en boktitel trillade ur en mapp. Ett år tidigare deltog jag i en helgkurs i yoga och fick lappen av en ung kvinna. Hon berättade att boken förändrade hennes liv.

Jag googlade på titeln Budskap från Thoth – till mänskligheten, blev intresserad och köpte boken. Thoth var en av halvgudarna i den egyptiska mytologin. Han sökte kontakt med författaren Paula Rabenius bland annat för att hjälpa människorna att finna kärleken till sig själva, läste jag på baksidan. Paula befann sig i trance när hon tog emot Thoths budskap som spelades in och skrevs ner.

I boken finns både praktiska vardagstips och råd om hur vi kan läka vårt inre barn. Men det som fick det att snurra rejält i pannchakrat var beskrivningen av de tolv eteriska skapelsepyramiderna. När Atlantis föll så sänktes människans medvetandenivå, läste jag. Vidare står i boken:

"Tolv ljuspyramider fördes ner till fysisk form på planeten. De bildar ett energinät som omsluter hela klotet i ett vackert rutmönster, som färgerna och mönstren i ett kalejdoskop. Energinätet är en matris, ett informationsmönster, innehållande både er och hela universums skapelseberättelse. Nätet länkar samman allt på och utanför jorden."

Det jag läste i boken kändes sant för mig. När jag hade läst ur den spännande boken i tre dagar började det hända saker.

När jag hade lagt mig i sängen en kväll fick jag plötsligt stark healing i njurarna. Det kändes som kramper och jag blev snabbt genomsvettig i ljumskarna och på magen. Högra ögat gjorde ont, samtidigt som det rann vit gegga ur det. Kraften som gav mig healingen kände jag inte igen. Det var en ny bekantskap. En positiv sådan. Jag upplevde kraften som sann, ljus och stark.

På natten vaknade jag och såg guldfärgade mönster och tempel. Jag trodde att jag drömde och öppnade ögonen. Då upptäckte jag att bilden var densamma, antingen jag blundade eller tittade. Så såg jag mer guld och i guldet formades ett babianhuvud.

Jag gungades av en stark healing och upplevde en mörkt grön färg och mycket kärlek. Dagen därpå läste jag på nätet att Thoth i den egyptiska mytologin avbildas med huvud som fågeln ibis, men även som en babian.

Ett par kvällar senare upplevde jag en stark känsla av övergivenhet. Det gjorde fruktansvärt ont i bröstet, nertill på vänster sida där jag tror att mjälten sitter. Jag flyttade till soffan i vardagsrummet för jag behövde vara ensam. Jag grät som ett övergivet barn. Nästa känsla som jag fick hjälp att bearbeta var skuld. Då insåg jag att känslor från fler liv än det nuvarande bearbetades samtidigt. Det kändes märkligt, för när jag vågade gå in i olika känslor uppstod en intensiv smärta på olika ställen i kroppen. Energier rörde sig, ibland som kramper innan smärtan löstes upp och försvann. Efteråt kände jag lättnad, tacksamhet och kärlek.

Jag förstod att det som hände var transformation/omvandling, som vi hade pratat om på healingkursen. Känslorna transformerades till något positivt.

Dagen efter läste jag i Thoths bok att vi alla behöver arbeta med just känslorna övergivenhet och skuld. Där stod:

"Alla barn föds rena med den högsta kunskapen och den ursprungliga kärlekskraften, gudskraften, inom sig. För att hitta kärleken till oss själva behöver vi hitta det lilla barnet i oss och våga gå in i våra egna smärtor, därför att om vi inte ser mönstren kan vi inte bryta dem. Genom att gå in i djup avslappning eller meditation kan vi gå in i varje lager och nå smärtan på varje nivå, skala av löken."

Just så var min känsla under healingen och transformationen, att flera lager av känslor som jag var mogen att befrias ifrån skalades bort och upplöstes.

Den starka healingen och även bilder från Egypten fortsatte på kvällar och nätter. En natt såg jag ordet "KA" skrivet framför mig. Ka står för livskraft inom den egyptiska mytologin. Kanske fick jag hjälp att väcka upp min livskraft?

Jag såg ofta en sal med vackra mönster i guld och olika tempel med många pelare. Hieroglyfer i massor visades också. Det var spiraler, solar, vågor, fåglar, ögon och ankhar. En ankh ser ut som ett kors men med en cirkel upptill. Korset står för människans fysiska kropp och cirkeln betyder evigt liv. De egyptiska gudarna bär ofta en ankh på tempelmålningarna. En del hieroglyfer jag såg liknade våra nordiska runor, som t.ex. ett snett F.

Hieroglyfen med ögat som jag hade sett många gånger på nätterna betydde just Horus öga, allseendets öga. Den är också symbol för pannchakrat, kallat tredje ögat.

Balans mellan feminina o maskulina energier kan bidra till att öppna Horus öga
Balans mellan feminina o maskulina energier kan bidra till att öppna Horus öga

Jag fascineras av hur vårt livspussel läggs, hur vi får till oss en ny pusselbit precis när vi är mottagliga för den. I Thoths bok hittade jag (när jag skrev manus till Uppdrag Jorden) ett högst aktuellt avsnitt som jag inte kan låta bli att citera, för det är så klokt:

"Det är viktigt att med början i dag endast leva i nuet och släppa taget om det som varit, det existerar inte längre. Från och med i dag går vi endast framåt, dag för dag, genom att befinna oss i vårt hjärta. Tiden existerar inte."

Thoth skriver genom Paula vidare att nu kan vi börja arbeta på riktigt, på den nivå som vi är ämnade att göra och kommer att göra, det vill säga öppna upp det kollektiva medvetandet igen.


En morgon under den här tiden, när jag var extra negativ i tänkandet sade en röst i mitt inre:

"Du kan välja att tänka positivt. Du är ovanligt negativ i dag trots att du fick mycket healing i morse. Eller på grund av det, för nu är ditt jobb att omvandla det negativa till livsglädje, fullt ut!"

För mig var det ingen tvekan om att det var Thoths ord. Det värsta frossandet i otäckheterna från Egyptens raderades ur manus och jag mediterade för att höja min energi. Jag tog också emot ett kort budskap till oss alla:


Budskap från Thoth

Fatta att det är över nu! Fatta att det är dags att stå i sin fulla kraft. Ni är alla fria nu, allt annat är bara en illusion. Ni har lärt nog av illusionerna och prövat alla olika roller i olika tider.

Jag säger till er alla på jorden: Uppskatta er själva och var nöjda med vad ni har uträttat på er planet. Ni har samlat erfarenhet, kunskap och visdom i överflöd. Ni vet vilken värld ni vill leva i och vad ni vill avveckla eller förändra. Ni har lärt er att Sanningen finns i ert hjärta. Sanningen om er storhet och vägen hem till er själva.


2015 gav Paula Rabenius ytterligare en bok (se nedan) som innehåller övningar och meditationer, givna genom budskap från Thoth. Den är tjockare och späckad med både praktiska tips, svar på frågor och hela 55 meditationer till hjälp för att hämta matrisens kunskap.

Rabenius Paula, Budskap från Thoth – till mänskligheten, 2012 Siljans Måsar Förlag

Rabenius Paula, Thoths verktyg till mänskligheten, 2015 Siljans Måsar Förlag

Sanat Kumara om Egypten

Under Egyptens storhetstid hade ni alla en tuff tid. Härsklystnaden var stor med mycket krig och dödande som resultat. Ni alla prövade på olika roller, både som män och kvinnor, härsklystna och inte. Därför vet ni i dag vilken värld ni INTE vill leva i. Eftersom även ni ibland var de som dödade andra har ni alla upplevt båda sidor av myntet

Ni är mogna för kärlek till alla era medmänniskor. Ni är mogna att leva i fred, frihet och acceptans. När ni kämpade för det goda, för sanningen, blev ni ständigt stoppade förr i tiden. I dag har ni lärt er att stå i ljuset, att kämpa för sanningen med Ljuset som vapen. När ni accepterar alla era upplevelser, också de mörka, och förstår att de alla har gett er rikliga erfarenheter kan ni se er själva som de ni är. Det finns ingen skuld, det finns inget att förlåta, det finns endast KÄRLEK.

Ni är av ljuset och ni är älskade för de ni är. Ni är alla djupt älskade av Fader/Moder Gud eftersom vi alla är ETT och komna ur samma källa. Ni ÄR Källan, ni ÄR Ljuset. Därför, i denna tid, kan ni sluta söka. Ni bär ALLT inom er.

Ni har alla samlat erfarenheter som man och ni har samlat erfarenheter som kvinna. Ta vara på de erfarenheter som ni samlat, erkänn att ni bär dem och finn balansen mellan er kvinnliga och manliga sida. När det kvinnliga härskar är allt kärlek, men ingen utveckling sker, allt står still. När det manliga härskar tar tanken, intellektet och egot lätt över. Balansen finner ni i ert inre, i ert hjärta. När ni lyssnar på er djupaste intuition, ert Högre Jag/er själ då finner ni också balansen.

Lyssna på ert hjärta och gör endast vad som känns rätt. Säg endast det som känns riktigt i hjärtat. Njut av livet och gör det som du tycker är roligt. Glädje och kärlek är livets mening. När glädje, skaparlust och kärlek finns, försvinner rädslan. Lär av barnen och lev i nuet som de gör.

I nuet är du alltid fri. Glöm dåtiden och glöm framtiden. NU, i denna stund händer stora saker på jorden. Mänskligheten, som alla har tröttnat på makt och ego går samman i kärlek för en frisk planet fylld av ljus och medmänsklighet i den Gyllene tidsålder som nu är kommen. Ni återknyts nu till ert ursprung, till era bröder och systrar i jordens inre och i universum. Till ert själs ljus, till ert Högre Jag och ni ser er egen storhet, er Gudomlighet. Lyckan och glädjen växer snabbt, inom en snar framtid. Återföreningens tid är inne. Ni är beundrade och högt älskade av oss alla.

Era bröder och systrar genom Sanat Kumara