178. Sanat Kumara

11.03.2024

Sanat Kumara svarar på olika frågor:

När jag skrev boken Uppdrag Jorden ställde jag många olika frågor till mästaren Sanat Kumara/Vivamus. Här följer några av de svaren, kanske publicerade tidigare i bloggen, men ändå mycket aktuella!


Sanat Kumara/Vivamus om barndom

Om ni vuxna människor oftare gick in i er själ så skulle ni få den nödvändiga avkoppling som ni så väl behöver. Stressen är stor i era kroppar, därför har ni svårt att nå er innersta kärna, er själ. När ni lyckas med det kan ni ta emot andlig vägledning och healing från änglar och guider. Övning ger färdighet. Därför är en stunds meditation varje dag nödvändig. Fem minuter är bättre än ingenting.

Som min bror Sananda/Jesus sade när han var på jorden: "Var som ett barn". Han syftade då på att ni borde vara som barn i själ och hjärta. Likt barnen leva i nuet och vara engagerade i vad ni gör. Gör det som roar dig och känns bra och rätt i ditt hjärta.

Om du förgyller dagen med stunder av glädje så går också vardagsbestyren lättare. Försök vara i ditt hjärta när du städar, betalar räkningar eller vad du än behöver göra. Försök att välja ett förvärvsarbete som engagerar dig.

Barnen, låt barnen vara barn. Låt dem få upptäcka världen i lugn och ro, i sin egen takt. Ge tid till att utforska naturen. Tänk på att naturen finns även i en park i en storstad. Tiden när barn inte hade färdiga leksaker var inte fattig vad gällde fantasi och kreativitet. Fantasi och skapande är en gåva, även för den vuxna människan.


Sanat Kumara/Vivamus om ungdomstid

Som ni alla vet, under tonårstiden händer mycket i både kropp och själ. Förmågor testas och gränser testas. Självkritiken är ofta stor därför att ungdomarna jämför sig med varandra. I den tiden som är nu, med stort fokus på det yttre, är det extra jobbigt att vara ung.

Samtidigt föds, sedan ett tjugotal år, allt fler barn med mycket höga frekvenser. De har med sig insikter och sanningar från universum. Deras värderingar är annorlunda. Ärlighet och medmänsklighet är viktigt för dem. Det är dessa unga som ni kan hitta i demonstrationer för mänskliga rättigheter och rättvisa. De vill förändra samhället, de vill förändra världen.

Dessa barn och ungdomar vill ha enhet och kärlek mellan alla på jorden, inklusive djuren och naturen. De är era väckarklockor!

Se dessa barn för de är er framtid. Lär av dem, hjälp dem och framför allt, bekräfta dem. Redan som mycket små är de bestämda i sina åsikter och tycker inte om när andra försöker bestämma över dem.

De ser igenom lögner och falskhet. Ofta ser de också igenom slöjan till den andliga världen och kan se både naturväsen och själar från andra sidan. Bekräfta deras upplevelser även om du inte tror på dem. Alla barn är rena när de kommer till jorden, men dessa barn som föds in i Den Gyllene tidsåldern behåller sin renhet om ni bara låter dem vara sig själva.

Ni vuxna, sluta att vara rädda för det okända. Våga möta dessa barn i ert hjärta så får ni tusenfalt igen. Deras kunskap blir er kunskap. Det är dags att förändra er verklighet nu, att våga gå in i den nya tiden i enhet, hopp och med kärlek till alla över hela planeten.


Sanat KumaraVivamus om synkronisering

Synkronisering uppstår när du vill något som passar in i planen; Guds plan och din plan.

Synkronisering fungerar inte för mörka energier eller händelser, enbart för positiva som leder dig närmare Guds ljus.

Eftersom tiden inte finns utan är ett jordiskt påfund, övervinner en synkroniserad händelse lätt tidsaspekten. Du kan hinna med en buss som du enligt ert sätt att se borde missa. Du kan hitta en nål i en höstack om det på något sätt skulle främja universums eller din utveckling.

Synkronisering sker endast i nuet, det är en riktig iakttagelse. Inte minst för att inget annat existerar. Begrepp som då, förut och sedan finns inte eftersom allt sker samtidigt, i nuet.

I varje ögonblick skapas ett nytt nu. På så sätt är vi alla eviga skapare. Ni på jorden, kommer att märka att era upplevelser av synkroniserade händelser snabbt kommer att öka.


Om intuition

Jag frågar Sanat Kumara: "Jag uppfattar det som att intuition är när jag lyssnar på vad mitt hjärta vill säga mig. Vad tänker du om intuition Sanat Kumara?"

Sanat Kumara/Vivamus svarar:

Intuition är när du får budskap från dig själv. Och kontakten med dig själv, med ditt inre får du främst genom ditt hjärta. Så jag håller med dig.

Intuitionen kan utvecklas till en direkt kontakt med ditt Högre Jag. Det går stegvis/gradvis och det kommer att gå allt lättare för er. Man kan säga att det är vad som är uppstigningen.

Genom att utveckla och finstämma er intuition hittar ni tillbaks till er själva, till era kunskaper som redan finns i ert slumrande minne. Som ni redan vet, i ert hjärta har ni all universums kunskap.