177. Oändlighetens hav

07.03.2024

Her Comes The Sun

I huvudet fick jag plötsligt den gamla Beatles-låten "Here Comes The Sun" (1969, i albumet "Abbey Road"). Samtidigt såg jag en klart gul sol som delvis var i vatten och oändlighets-symbolen, den liggande åttan. (se Wikipedias info om den symbolen nedan). 

Började måla utan att kunna förutse resultatet... Som vanligt är det ingen vacker målning - "grejen" är händelseförloppet. Vattnet i bilden var viktigt förstod jag, eftersom vatten är läkande och transformerande. (Skönt att det är sommar i Sverige snart så vi får bada. Tills vidare får dusch och badkar duga. Och att lyssna på bäckens porlande eller vågornas brus vid sjön eller havet :)

Titeln på bilden ändrades till "Oändlighetens hav". Den gula lilla "klutten" där guldspiralen från "liggande åttan"/oändlighetssymbolen kommer fram blev bara till, vet inte funktionen där... du kanske vet?


Citat ur Wikipedia

"En lemniskata (även oändlighetssymbol eller oändlighetstecken) är en symbol som ser ut som en liggande åtta. Inom matematik används den ofta som symbol för oändligheten.

Inom mysticism kan den representera Ouroboros.

Ouroboros eller Uroborus (grekiska för svansätare), alternativt hjulorm, är en omättlig orm eller drake som äter sin egen svans. Det är en gnostisk och alkemisk symbol som ursprungligen kommer från forntida Egypten och Grekland.

Ouroboros är ett uttryck för att allt, både materiella och andliga ting, hänger samman i en evig cykel av förstörelse och återskapande. Ouroboros beskrivs av Platon i verket Timaios som den första levande varelsen. I sydsvensk folktro används begreppet hjulorm."


Regnbågsfärgerna från mitt prisma ville vara med på bilden, märkte jag :)
Regnbågsfärgerna från mitt prisma ville vara med på bilden, märkte jag :)

Själv tolkar jag målningen som en påminnelse om att ALLT ÄR ETT. Allt hänger ihop - på jorden och i Omniversum. 

Jag tror att vi dör och vi återföds på jorden. Detta eftersom jag själv har fått "minnesfilmer" i mitt inre från tidigare inkarnationer här. 

Kanske vi också vandrar" ut och in, fram och tillbaks mellan olika planeter och universa för att samla erfarenheter och för att skapa? På andra "platser", i andra frekvenser/dimensioner manifesterar och skapar man lätt med tankens kraft det som är sant, kärleksfullt och positivt (inga negativa skapelser kan göras där).

På denna planet, i dess tunga/tröga energier, har det varit svårt hittills. Det förändras nu snabbt eftersom Ljuset och Kärleken från Alcyone, Centralsolen strålar starkt över Gaia. Tiden för de sedan årtusenden förväntade förändringarna verkar vara inne.

Vi fortsätter gå framåt - mot en bättre värld
Vi fortsätter gå framåt - mot en bättre värld