165. Fullmåne

26.12.2023
November månads fullmåne
November månads fullmåne

Dags för fullmåne 

I natt är det åter fullmåne - närmare bestämt i morgon bitti, onsdag 27 december kl. 01.33. 

Det är starka energier, så håll i hatten! Redan nu, kl. 17,  lyser månen starkt på en klar himmel! 


Funderingar kring månen

Funderar lite över detta att ett månvarv är närmare 28 dagar. Exakt samma intervall som kvinnans menstruationscykel.

Jag minns att, under min fertila tid, kunde jag räkna ut exakt på dagen när mensen skulle komma. Mycket praktiskt när t.ex. en resa skulle planeras; packa mens-skydd eller inte? (Många kvinnor har en oregelbunden mens-cykel och under och efter graviditeter blir det en naturlig paus förstås). 


Fortsatta tankar

Kvinnan är så nära både Moder Jord och Universum. I och med befruktningen - ett litet "frö" som förenas med kvinnans ägg - sker MIRAKEL!

I kvinnans kropp skapas en alldeles ny unik SKAPELSE. Inte en kopia (klon), utan en alldeles ny liten varelse, med unikt DNA, unikt utseende och unika egenskaper.


Fler tankar spinner på: Jag önskar att vi i vårt land skulle ta bättre hand om dessa små. Jag är visserligen förskollärare, men jag anser att de allra yngsta har det tryggare i en lugnare miljö än förskolan. (Treåringar däremot har ett behov av att träffa andra barn och vuxna, eftersom de då är mogna att leka tillsammans och därigenom bl.a. lär sig att samarbeta.)

En självklarhet vore att den lilla skapelsen skulle få vara hemma med sina föräldrar, först mamma och senare pappa under sina första tre år. Att det skulle vara ekonomiskt möjligt att kunna välja det alternativet (vilket det är om vi förändrar samhället lite).

Ja, det var dagens tankar, vilka säkert kan diskuteras i det oändliga :)


                  Nedan: Förra fullmånen, fotograferad genom fönstret. Intressant bild blev det!