163. FRIHETEN

16.12.2023
Friheten   K.W. -23
Friheten K.W. -23

Friheten

Jag är den JAG ÄR


Jag ÄR JAG


Jag är bäst på att vara jag - det finns redan så många andra


Jag är Vägen, Sanningen och Livet (Ljuset)


Så inom - så utom


Så som i Himmelen - så ock på Jorden


Beklagar, bilderna blir som vanligt för mörka när man fotar av dem. Jag påminner även om:

Jag målar inte "vackra bilder" utan jag målar INRE SKEENDEN och UPPLEVELSER. 

Tillägg 1 februari 2024: Eftersom det mesta verkar kunna missuppfattas, vill jag poängtera att JAG i texten ovan INTE är menat som mig som person, utan allmänt som "MÄNNISKAN" (d.v.s. alla människor). Orden är de jag fick till mig under målandets gång. 

När vi nu väljer "hjärtats väg" (blogginlägg n:r 148) och lär oss att lita på vår intuition så återfår vi kunskaper och insikter från vår essens/vår själ/vårt Högre Jag.  

Upplevelse av frihet och enhet (bilden ovan) avslutar de årtusenden av dualitet och polarisering som vi har levt i på denna planet. När vi nu inser vårt eget värde som individer slutar vi även att döma och bedöma andra - istället sker ett samarbete för att hjälpa Moder Jords natur, djur och människor jorden runt att få leva i fred, frihet och rättvisa.

När jag hade målat färdigt Människan fick jag veta att hjärtchakrat skulle ha formen av en pyramid.

Pyramiden i hjärtat på människan i min bild "Friheten" är vad Thoth, om jag minns rätt, kallar för "Höga hjärtat". I vilket fall, när vi höjer vår medvetenhet tas, enligt Thoth, de högsta energierna i de tre lägsta ckakrana upp till hjärtchakrat och förenas där


Jag tycker att bilden av Thoth på Paulas bokomslag är så fin (nedan)