146. Pineal Gland

19.08.2023
           Kjerstin Wegler 2023
Kjerstin Wegler 2023

TALLKOTTKÖRTELN

Observera att bilden ovan INTE är försök till en vetenskaplig studie av tallkottkörteln :)

Denna bild dök upp i mitt inre för en tid sedan, när jag funderade över just tallkottkörtelns funktion. 


På sidan "heartofwisdom.webnode.se" läste jag sedan att "Pineal Gland" stimuleras av Raw Food och bra kost. Den kommer även "lättare i snurrning" av färskpressad rå citronsaft, vitlök, Neem, Raw Cacao, klorofyll (t.ex. Spirulina, blågröna alger) och mörkgröna bladgrönsaker. Även så av raw äppelcidervinäger och surkål. 

Tallkottkörteln är känslig för föroreningar, elektriskt ljus, stress och brist på D-vitamin. Således älskar den sommar och SOL, så nu får vi passa på att springa ut och sola så snart solen skiner. Ja, OM VI VILL ÖKA VÅR INTUITION ALLTSÅ!

Det finns säkert fler tips för att få snurr på denna spännande körtel.

TALLKOTTKÖRTELN I ARKITEKTUREN

Min absoluta favorit-arkitekt är Ferdinand Boberg (1860-1946). Under en semester-tripp i Västergötland för sådär 20 år sedan bodde jag några nätter på Bjertorp slott i Vara kommun. När slottet var färdigbyggt 1914 fanns där säkert en vacker slottsträdgård, men nu finns det i stället en golfbana... Arkitekturen i huset är fantastiskt vacker och spännande, med "halvtrappor", avsatser och även inredning och många möbler designade av Boberg. 

På den tiden hade jag ännu inte upptäckt Bobergs design av knoppar till trappräcken...så jag vet inte hur de ser ut i Bjertorp. Vid ett senare besök på prins Eugéns Valdemarsudde (på Djurgården i Stockholm) SÅG jag dem första gången - Bobergs knoppar som är designade i spiralform, som tallkottkörtlar. (Jaja, som tallkottar också tänker någon, men Ferdinand Boberg hade nog en stark intuition, liksom prins Eugén som var konstnär.) 

Den vackraste brandstationen jag någonsin sett - Gävle brandstation - är även den ritad av Boberg. Den är SÅ vacker, i jugendstil med tinnar och torn.

Om du inte har besökt Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden (i Stockholm) så rekommenderar jag en titt där. Såklart är även den "Bobergs-ritad". Vacker, enkel, konstnärlig och byggd "för folket" känns det som... Första kyrkan någonsin som jag har tillbringat ett par timmar i för att den var så trivsam!