108. Bosniska pyramiderna 1

07.11.2022


Besök på de bosniska pyramiderna


I skarven mellan sommaren och hösten reste jag till Bosnien för att besöka de pyramider som finns där. Vad jag hade hört om dem gjorde mig så nyfiken, att jag ville uppleva dem på plats. Flera personer hade berättat och även skickat länkar till filmer om de, för mig, helt okända pyramiderna.

 
De upptäcktes av Dr. Sam Osmanagich redan 2005. Själv hörde jag talas om dem först i vintras och blev genast intresserad.
Före resan såg jag endast korta filmsnuttar om pyramiderna eftersom jag ville bilda mig en egen uppfattning, känna in energierna där utan att ha några förutfattade meningar. Ungefär som jag gjorde när jag besökte tempelruinerna på Malta 2014. (se gärna blogginläggen om Atlantis, d.v.s. n:r 28-35)
Från frukostrummet på hotellet i Visiko kunde jag se toppen på den högsta pyramiden, Solpyramiden. Min förvåning var stor när vi senare på dagen gick upp ett stycke på Solpyramiden. Detta eftersom den var täckt med mycket tjocka, stora betongblock som man hade funnit 80 cm under växtligheten. Jag som trodde att byggande med betong var ett relativt nytt påfund... Vem hade skapat denna pyramid; när, hur och varför?


                  Ovan: Närbild av betongen, där man tydligt ser att stenar är ingjutna i den.


Jag läste att den bosniska Solpyramiden är både den största och äldsta (hittills funna) pyramiden på jorden. Detta enligt både Sam Osmanagich och flera andra framstående experter från olika delar av jorden. Sam Osmanagich betecknar den t.o.m. som "moder till alla andra pyramider" (ovan). Ändå verkar de bosniska pyramiderna vara relativt okända...

För att kunna bestiga Solpyramidens allra högsta topp fick vi åka bil runt pyramiden, till den andra sidan. En mycket smal och brant väg ringlade sig uppåt utefter kanten på Solpyramiden.

                                           Ovan: Översikt över pyramidområdet. 

                                         Ovan: utsikt från Solpyramidens topp


Allra sista biten upp till toppen fick vi gå och bitvis nästan klättra upp. Utsikten från toppen var fantastisk. Vi fick en underbar vy över både Moder jord-templet, Drakpyramiden och Kärlekspyramiden. 

En dag besökte vi Kärlekspyramiden som har mycket harmoniska och fina energier (platån längst till höger på bilden ovan). 

Även drakpyramiden besökte vi förstås. Den är inte så hög och bevuxen med träd, men otroligt starka energier upplevde jag där :)


KÄRLEKSPYRAMIDEN
KÄRLEKSPYRAMIDEN