93. Det ska vara GOTT att leva       Raw chokladtårta

18.05.2022

Kanske vill du fira våren med raw chokladtårta och "champagne"?

Naturligtvis med ekologiska ingredienser och utan vitt socker!


Chokladmousse-tårta med bär eller exotiska frukter


Till botten behöver du:

2 1/2 dl valnötter

2 1/2 dl cashewnötter (eller hasselnötter)

100 g ekologiska mjuka fikon

2 msk kakao

1 krm salt

Till mousse:

2 mogna bananer

2 mellanstora mogna avocado

150 g ekologiska mjuka dadlar

1 dl kakao

2 tsk vaniljpulver

1/2 dl agave ELLER honung (ej flytande)

Ovanpå moussen - vid servering

Färska bär av valfri sort eller exotiska frukter (gärna syrliga som kiwi och passionsfrukt t.ex.)

Gör så här:

Mixa ingredienserna till bottnen, ej för hårt - låt lite av nötterna vara krossade!

Tryck ut i pajform/kakform med avtagbara kanter. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper i = lättare att få loss de färdiga tårtbitarna. Låt vila i kylskåp.

Mixa dadlarna till moussen, häll sedan i alla ingredienserna till den och mixa till en slät och krämig mousse!

Bred ut över bottnen, ställ kallt.

Dekorera endast den del du tänker äta upp vid tillfället - med rikligt av bär eller frukt. Tårtan håller sig fint 3 dygn i kyl - jag prövade i julas :)

 Hittills har alla vuxna jag bjudit på tårtan älskat den - men den har inte uppskattats av barn, antagligen har den för stark smak av kakao...


Denna mousserande äppelmust från Normandie är supergod. Alkoholfri och ekologisk. Finns på i bästa fall i mataffären, annars på Systembolaget.

              SKÅL FÖR VÅREN!