93. Det ska vara GOTT att leva Raw chokladtårta
Kanske vill du fira våren med raw chokladtårta och "champagne"?
Naturligtvis med ekologiska ingredienser och utan vitt socker!
Chokladmousse-tårta med bär eller exotiska frukter
Till botten behöver du:
2 1/2 dl valnötter
2 1/2 dl cashewnötter (eller hasselnötter)
100 g ekologiska mjuka fikon
2 msk kakao
1 krm salt
Till mousse:
2 mogna bananer
2 mellanstora mogna avocado
150 g ekologiska mjuka dadlar
1 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
1/2 dl agave ELLER honung (ej flytande)
Ovanpå moussen - vid servering
Färska bär av valfri sort eller exotiska frukter (gärna syrliga som kiwi och passionsfrukt t.ex.)
Gör så här:
Mixa ingredienserna till bottnen, ej för hårt - låt lite av nötterna vara krossade!
Tryck ut i pajform/kakform med avtagbara kanter. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper i = lättare att få loss de färdiga tårtbitarna. Låt vila i kylskåp.
Mixa dadlarna till moussen, häll sedan i alla ingredienserna till den och mixa till en slät och krämig mousse!
Bred ut över bottnen, ställ kallt.
Dekorera endast den del du tänker äta upp vid tillfället - med rikligt av bär eller frukt. Tårtan håller sig fint 3 dygn i kyl - jag prövade i julas :)
Hittills har alla vuxna jag bjudit på tårtan älskat den - men den har inte uppskattats av barn, antagligen har den för stark smak av kakao...
Denna mousserande äppelmust från Normandie är supergod. Alkoholfri och ekologisk. Finns på i bästa fall i mataffären, annars på Systembolaget.
SKÅL FÖR VÅREN!