57. Jesus/Sananda om FRID 

19.12.2021

Jag ställde frågorna:

Vad är frid? 
Hur kan vi finna friden?


Sananda via Kjerstin Wegler 17 december 2021

Frid, det är vad ni i dagens samhälle skulle behöva uppleva oftare, lära er att känna den - inte minst för att frid och kärlek bor i ert hjärta.

Sätt dig ner i lugn och ro en stund. Slut ögonen och andas lugnt. Frammana inom dig en bild som ger dig frid - kanske ett får som vilar med sina lamm, katter som sover hoprullade intill varandra, ett sovande barn eller om du är förälder kanske du minns känslan av att ha ett sovande spädbarn i din famn. Vila i en rosenträdgård, vid en spegelblank sjö eller tänk dig att du ligger i gräset och ser på de seglande vita molntussarna på himlen. Stanna i din inre bild en stund och njut av friden.

Frid är alltså en känsla som du behöver gå inom dig för att finna. Man pratar om julefrid och tänker då kanske på stämningen vid Jesus födelse. Ljuset från den vackra stjärnan på himlen, kärleken från föräldrarna till den nyfödde.

Vi har talat en hel del om Gudomligt maskulina och Gudomligt feminina energier. Vid Jesus/Yeshuas födelse fanns de båda där i balans. Detta för att bägge dessa energier strålades ner från Gud Fader och Gud Moder i denna händelse som inträffade för att hjälpa Mänskligheten att åter finna sin väg Hem.

Frid, ja frid är viktigt nu, så snälla ni se gemenskapen, se kärleken och känn friden i juletiden. Det viktiga är inte ytan, utan det inre. Samhörigheten, gemenskapen, friden och framför allt glädjen och tacksamheten. Glädjen över barnen, egna eller andras, deras lek och livsglädje. Tacksamheten över att ha tak över huvudet och mat på bordet.

Skulle så vara att du ingen har att fira julen med eller om du inte orkar eller vill fira tillsammans med andra så är du ändå aldrig ensam.

Vi här i den andliga världen finns alltid med er. Dessutom har ni sedan en tid en mycket nära kontakt med varandra, genom era hjärtan, antingen ni är medvetna om det eller inte.

Frid vare med er alla, i denna Kärlekens juletid.

Vi väntar på er här med utsträckta händer Älskade bröder och systrar.

Er Sananda