160. DU är Skapare

29.11.2023
Bosniska pyramiderna 2022
Bosniska pyramiderna 2022

DU ÄR SKAPARE

Du är skapare av din egen verklighet!

Det är endast dina egna tankar som begränsar dig från att leva ett harmoniskt liv.

Ovanstående påståenden hade säkert, bokstavligt talat gjort mig "skit-arg" för 13-14 år sedan!

Jag upptäckte sedan att livet är som en spegel. Vi möter det vi har inom oss själva. Alltså ville jag byta ut mina negativa förväntningar mot positiva och min stora rädsla mot glädje. Det var och är ett gediget arbete...


Fokus och positiva förväntningar

I flera år har jag ätit kosttillskott som t.ex. järn, magnesium, kalcium och zink. Då jag påbörjade följande experiment 2019 åt jag alla preparat på morgonen. För att komma ihåg att ta preparaten använde jag en dosett som jag fyllde på varje vecka.

Det irriterade mig då att det ofta kom antingen inga kapslar/tabletter ur burkarna eller också vällde det ut alldeles på tok för många. Jag bestämde mig för att göra ett test. Jag fokuserade på det antal som jag ville ha ur burken och förväntade mig att jag skulle få rätt mängd i handen. Det fungerade och gör så än i dag därför att jag tror på att det ska fungera.

Thoth berättade senare att kombinationen magnesium, kalcium och zink är effektivast att ta på kvällen - de tas upp bäst av kroppen under sömnen. Numera har jag därför två dosetter, en för morgonen och en för kvällen. Jag äter åtta olika preparat, alla i olika storlekar och i varierande antal. Trots det går det numera mycket snabbt och lätt med påfyllningen varje vecka.

Endast om jag själv är osäker blir det fel antal. Om jag t.ex. tänker att jag vill tömma ut tabletter i handen för 7 dagar och sedan i sista sekunden ändrar mig till 8, för att även ta en dos direkt. Då skrattar jag varje gång - för vill jag då ha t.ex. 16 Kalcium (för 8 dagar) får jag ofelbart 15... Så går det när man tappar fokus!


ÖVNINGAR (Tagna ur min bok Uppdrag Jorden)

FÖRVÄNTNINGAR OCH SKAPANDE

Jag upptäckte under mitt eget inre arbete hur viktiga våra tankar är. Det är viktigt att lägga kraft på att växla fokus och byta perspektiv om vi halkar ner i negativitet. De negativa förväntningarna kommer ofta från djupt rotad rädsla och ibland av gammal vana, observerade jag.

Vad får just dig att stå i din fulla kraft? I vilka situationer kommer du till din rätt och känner att du är ditt sanna jag? Kanske när du sjunger, tränar, lyssnar på andra, snickrar... Anteckna gärna.

Antagligen är detta sådant som du är engagerad i och tycker att är roligt. Kan du göra mer av detta eller göra det till din huvudsakliga sysselsättning?

Kom ihåg att när du tror på din kraft så växer den!

Tänk efter – har du alltid positiva förväntningar på händelser som ska ske i ditt liv? När du ska på ett möte, träffa nya människor, söka ett nytt jobb o.s.v?

Försök att observera dina tankar. Fundera på hur du kan utöka tillfällena med positiva förväntningar. Minns att det är dina egna tankar som begränsar dig.

När du kan förändra dina tankar förändrar du ditt liv.


INRE BALANS

Hur hjälper du dig själv att behålla balansen? Vad behöver du för att komma i balans om du har förlorat den? Sömn? Meditation? Vandra i skogen? Ligga i badkaret? Se en rolig film? Umgås med goda vänner? Bara du själv vet vad du behöver för att må bra.

Anteckna dina tankar. Ta en stund varje dag för att känna efter hur det känns i dig? Lever du ett stressigt liv kan du alltid känna efter när du sitter på toa. Behöver du göra förändringar i ditt liv, så gör dem. Det viktigaste är att du mår bra, inte pengar eller framgång, eller hur?

Ta gott om tid till följande övning: Meditera eller vila på det sätt som du är van vid. Gå djupt in i dig själv, längst in i ditt hjärta. Se dig själv i en ljus kärleksfull framtid där alla dina önskningar har gått i uppfyllelse. Dina önskningar här utgår från dig själv (t.ex. Jag är frisk, jag är i balans, jag har skapat en underbar trädgård). Du är där i framtiden och du ser dig själv precis som du önskar, med alla dina tänkbara önskningar uppfyllda. Skriv ner alla dina framtidsvisioner en och en:

Jag är……………………

Jag har………………….o.s.v.

Se med kärlek på dina önskningar. Spara denna lista och se hur du närmar dig dessa strävansmål mer och mer för varje dag.Sanat Kumara (Vivamus) om kraft (ur Uppdrag Jorden, men högaktuell nu)


Kjerstin: Sanat Kumara, har du något att säga om kraft?

Sanat Kumara: Ja. Du verkar behöva input av kraft i dag. Det går trögt att skriva den senaste veckan och du känner dig kraftlös. Dessutom har du ont i njurarna efter den starka natten.

Hör ni! Det är kraftfulla energier över jorden nu, oerhört kraftfulla. Ni bearbetar mycket gammalt när det nya tas in i kropp och själ. Det kan låta motsägelsefullt, men det är just kraften, Kärlekens kraft som gör er kraftlösa just nu. Det är en stor påfrestning för kroppen att ta in detta ljus som ni bestrålas med. Ni har svårt att se ljuset, det är sannolikt att ni ser en grå och tung himmel som även den bidrar till svårmod.

Vila, drick mycket vatten och försök att bibehålla er balans. Meditera, därför att det är i meditationen ni lättast får kontakt med oss. Den kontakten kan bli så mycket djupare än tidigare och där kan ni finna er själs ljus igen. Sök kontakt med mig, min bror Sananda, någon av änglarna eller varför inte Gud Fader/Moder för kärlek och uppmuntran.

Älskade barn på jorden, ni är precis där ni ska vara denna dag. Så misströsta inte. Ta en promenad, se en bra film, sov, kela med ditt husdjur, lek med dina barn, dansa. Försök att härda ut och finn din balans som snart nog återvänder.

Före Ljuset kommer mörkret. Och i Ljuset möts vi åter.

Sanat Kumara.Starka ljusa energier (ur Uppdrag Jorden)

Jag minns också ett tips som jag fick våren 2016. Att dricka kristallvatten när man utsätter sig för starka energier. Rena en liten bergskristall genom att låta den ligga några timmar i lätt saltat, uppkokt och avsvalnat vatten. Lägg sedan kristallen i en tillbringare med rent vatten under natten och drick då och då under dagen. Jag tog med kristallvatten i flaskor till jobbet också för att orka med arbetsdagarna. Ibland använde jag istället ametist som ska vara lugnande och ibland rosenkvarts.

En morgon var det som om små korta blixtar jobbade i kroppen. Healing-energierna brukade annars kännas vågformade. Energierna jobbade i Solar Plexus och leverchakrat. Andra liv bearbetades och transformerades i snabb takt. I slutet av den långa healingstunden fick jag till mig följande ord:

Jag är drottningen, jag är min själs drottning.

Jag är drottning över min själ.

Jag är hel, alla liv finns med mig, i mig, i min själ.

Jag är värdefull, jag är bäst på att vara just Jag.

Jag är drottningen i mitt liv.

Insikt: När jag läser och skriver detta ur dagboken nu hösten 2018, minns jag inte upplevelsen. Något av budskapet har jag ändå tagit till mig. Jag brukar numera säga till barn och tonåringar som har låg självkänsla:

"Du är bra som du är. Du är bäst på att var just Du".

Budskapet om drottningen är så sant, så sant. Vi är alla kungen eller drottningen i vårt eget liv. Vi har alla olika egenskaper och förmågor med oss från universum, från vårt ursprung.


Tillägg 29/11-23: Och naturligtvis bär vi även på massor av samlad visdom från olika inkarnationer på Jorden/Gaia :)