185. En ny start 

20.04.2024
Solnedgång över Vättern 15 april 2024
Solnedgång över Vättern 15 april 2024

Brinnande solnedgång

Naturen hade sannerligen visat upp sig i full vårprakt med "mattor" av vitsippor och blåsippor. Mellan blommorna flög lysande gula citronfjärilar, små nässelfjärilar och vackra påfågelsöga, alla glada över solen och värmen. Svanar och änder hade bildat par och förberedde för sina kommande barnkullar. I skymningen såg jag också en mycket stor älg böka på en åker.

Som pricken över I; Den underbara avslutningen på dagen blev den vackra solnedgången över Vättern (bilden ovan).

Då började jag fundera på "vilken dag det var". Jodå, det var 15 april - alltså enligt "numerologin" en START-dag. (Mer om numerologi följer nedan)

Hela dagen kändes som en slags PÅNYTTFÖDELSE. Naturen vaknar, djuren som sovit vaknar - t.ex. fjärilarna, bina, grävlingarna och björnarna. Även vi människor "vaknar upp" denna vår (enligt min tro och min inre sanning, som inte behöver vara din :).

Jag tror att många börjar se världen på ett djupare sätt - upptäcka att vi alla är komna ur samma Källa och nu lever på samma planet för att lära oss att enas - att status, religion, fördomar, rädsla m.m. är något som vi präglats in i - INTE DEN SJÄL VI ÄR I VÅRT HJÄRTA!

Numerologi

Jag sökte på nätet och fann nedanstående förklaring av numerologi på anahana.com. Citat därifrån:

"Numerologi, ett gammalt system med rötter i esoteriska föreställningar, har sitt ursprung i olika gamla civilisationer, inklusive Babylonien, Egypten och Grekland.

Den bygger på antagandet att siffror har djupgående symboliska betydelser och vibrationer som påverkar den mänskliga existensen. Tidiga utövare uppfattade numeriska mönster som återspeglingar av kosmiska krafter och budskap." Slut citat

Om sådana saker visste jag ingenting för några år sedan. En vän berättade då att hon räknar ihop datumet för dagen (i detta fall 15, alltså 1+5=6) med månadens nummer (april=månad 4. 6+4=10. Nollan bort =1).

1)  Start

2)  Kraft

3)  Makt

4)  Kunskap

5)  Tillit

6)  Visdom

7)  Kommunikation

8)  Balans

9)  Gammalt bort/nytt in

DET FANTASTISKA ÄR ATT (jag tycker att :) DET STÄMMER!

Makt (n:r 3) kan låta obehagligt kanske, i.a.f. om man tänker "makt över andra" - men makt är också att ta (återta) makten över sitt eget liv - våga stå upp för den man är och känna efter inåt vad man vill med sitt liv t.ex.

Förvånade kajor i snöyran
Förvånade kajor i snöyran

Bakslag

Efter att våren så smått har börjat visa sig i vårt avlånga land - så fick vi ett bakslag (här i Östergötland i.a.f). Natten till torsdag snöade det ymnigt. Kajorna flaxade på morgonen förvånat runt i flock innan de satte sig i "sina" träd. (se bilden).

Bakslag och utmaningar möter vi ständigt i livet. Jag har upptäckt att när jag inte stressar upp mig utan går inom mig och mediterar och/eller tar hand om min kropp och själ genom en skogspromenad, lek med barn eller kontakt med djur, min favoritmusik eller skapar något (målar, skriver, syr t.ex.) så krymper betydelsen av problemen och motgångarna. Helt enkelt när jag lyssnar på mitt hjärta, gör vad jag blir glad av och struntar i hjärnans och egots försök att göra mig stressad eller rädd...