112. En spännande bok

20.11.2022

                               MAGI


Inte långt efter hemkomsten från resan till de bosniska pyramiderna fick jag boken här ovanför i min hand. Jag köpte äventyrsromanen "Den förbjudna kunskapen" och läste den genast. 

Hans Oreheim, som är arkeolog, skildrar spännande händelser från både Egypten och Sverige. Jag blev helt fängslad av handlingen, inte minst för att jag själv har haft "inre upplevelser" från flera av dessa platser. (Det berättar jag om i min bok "Uppdrag Jorden")

Jag läste "Den förbjudna kunskapen" ytterligare en gång och bestämde mig för att "göra reklam" för den här, i min blogg. Jag fotograferade av Hans Oreheims bok en solig dag och något magiskt skedde. När jag laddade ner fotot till datorn upptäckte jag att:

REGNBÅGSFÄRGER FINNS PÅ SIDAN AV DEN VÄNSTRA PYRAMIDEN! På bokomslaget går färgerna enbart i brunt och guldgult!

EXAKT SAMMA SAK skedde förra hösten med fotot av nedanstående bok "The Crystal City of Atlantis" av Christine Aurelia Aloisio, publicerat i blogginlägg n:r 29 (länk här nedan). Inte heller denna bok har regnbågsfärger på det ordinarie bokomslaget...

Blogginlägg n:r 29. Atlantis del 2; Adama 


Jag förstod (slutligen), då och även denna gång, att regnbågsfärgerna kom från de glas-prisman som hängde i det soliga fönstret. Dock olika soliga fönster, böckerna låg på olika bord och fanns på olika platser eftersom jag flyttat dessemellan...

MEN till saken hör att jag ingen av fotograferingarna var medveten om solskenet eller prismana och att färgerna är så perfekt placerade på bokomslagen... För mig känns det verkligen som MAGI, inte minst för att jag fotat av andra omslag utan att detta uppstått!!!


I vilket fall, jag rekommenderar starkt dessa två böcker och väntar med spänning efter att del 2 och 3 i Hans Oreheims romanserie ska dyka ner i brevlådan. Kanske det snart kommer ut en del 4 också?